Евакуйовані українські діти відвідали міжнародну літню школу в Ехіме

2022/8/31

6-7 серпня українська недільна школа дитячого розвитку “ХРОБАЧОК” (Асоціація Партнерів Японії-України) у складі шести евакуйованих українських дітей (віком від 5 до 11 років) та керівника школи Ольги Суедо-Хольц, взяли участь в літній міжнародній школі міста Тобу префектури Ехіме.

Евакуйованих “хробатят” було запрошено від імені Посольства Польщі у Токіо та узгоджено з Посольством України в Японії, а сама літня школа-табір була організована японською “Асоціацією Друзів Польщі” (Friends of Poland Association), яка щороку проводить різноманітні культурні та освітні заходи для дітей з різних країн світу.

Українська сторона вдячна японським та польським офіційним особам за фінансову допомогу в покритті витрат на транспорт, надану Парламентською Асоціацією японсько-польської дружби.

Окрім японських дітей, в заході брали участь діти з Польщі та Зімбабве, а в навчальній частині заходу взяли участь і студенти з Індонезії.
В навчальну програму було включено знайомство з індонезійською та українською культурою, де українська сторона познайомила учасників з вишиванкою, великодніми писанками, витканим вручну Кролевецьким рушником, петриківським розписом та тризубом – символом української державності із закодованим в ньому словом “воля”.

Навчальна програма також передбачала малювання на повітряних зміях, візит в кімнату страху, бульбашковий фестиваль та бенгальські веєрверки, а також традиційну літню японнську розвагу – “розколювання кавуна”.
Діти були в захваті від різноманітності навчально-розважальної програми та отримали від участі в заході багато позитивних вражень.

Зрештою діти так втомилися від розваг, що на зворотньому шляху до аеропорту, всі міцно заснули. І навіть в аеропорту, під час очікування на реєстрацію, мало хто з них міг тримати себе у вертикальному стані.

Це була дуже цікава та корисна подорож і водночас нагода для “хробатят” і на інших подивитися, і себе показати.
Щира подяка всім організаторам, спонсорам та координаторам цього заходу, а також нашим польським друзям за надану дітям можливість отримати досвід участі в такому чудовому заході!

Евакуйовані “хробатята” з батьками на прийомі у польського посла