Участь у виставці художніх робіт «За мир» в Токіо



13/8/2023

З 5 до 12 серпня в Токійському столичному музеї художнього мистецтва пройшла 71-ша виставка художнього та каліграфічного мистецтва «За мир!». Спільнота Митців за Мир, яка виступила організатором виставки, виділила окрему виставочну залу для художніх робіт українських дітей, яку згодом прикрасили роботи маленьких учнів української недільної школи «ХРОБАЧОК».

Деякі з дитячих малюнків відобразили щиру надію на світле мирне майбутнє в Україні, а деякі роботи показали дитячу вразливість під впливом воєнних подій в Україні та стали візуальним доказом відлуння війни в дитячих серцях. На думку місцевих відвідувачів виставки, роботи українських дітей вирізнялися своєю строкатістю та різноманіттям сюжетів. Дехто підмітив, що така кольорова гама не притаманна малюнкам японських дітей.

Виставку відвідали не лише японські, а й іноземні гості. Кожен з відвідувачів виставки мав можливість подивитись на дитячі малюнки, сфотографувати їх та сфотографуватися, прокоментувати побачене і навіть підтримати Україну.

Українська недільна школа «ХРОБАЧОК» проводить свою освітню діяльність, сфокусовану в першу чергу на мирній освіті, спрямованій на самоідентифікацію дитини, розвиток її самовиразу. Половину суми донації, отриманої від виставки, діти виділили на допомогу України.